altaby.com © 2010                    

 

 

Aktiviteter

 

 

Det finnes en rekke tilbud i Alta by, både sommer og vinter. Dersom du er nytilflyttet eller bare på besøk så får du her en oversikt over det altaværingen gjør.

 

På sentrum

 

Shopping

Alta Sentrum har 3 kjøpesentre. Et av Nord-Norges største kjøpesenter ligger midt på sentrum. AMFI Alta har moderne og nye lokaler, og huser ca. 80 butikker. I tillegg ligger både Parksenteret og Sentrum Syd i Alta sentrum. I gågata finner du i tillegg flere andre butikker, restauranter og barer.

 

 

 

Dra på kino

Aurora kino Alta ligger i den østlige enden av gågata. Det er den største og best besøkte kinoen i Finnmark. Kinoen har 3 saler og den største har 189 seter.

 

 

Bowling og innendørs golf

Alta Bowling Senter ligger i kjelleren på Sentrum Syd. De har 8 baner hvorav 4 har gjerder og er tilpasset de aller minste. I tillegg kan du øve på golfsvingen i golfsimulator, spille biljard, airhockey og mye mer.

 

Bowlinghallen har også en egen sportspub som viser fotball fra Tippeligaen, Premier League og Champions League.

 

 

En svømmetur i Nordlysbadet

Om du ønsker trim eller velvære, ta deg en tur til Nordlysbadet. Det ligger lett tilgjengelig mellom Rica Hotell og Thon Hotell. Det er flere basseng, blant annet til konkurranse og opplæring. I tillegg er det boblegrotte, vannrutsjebane, barnebassengstrømningskanal og mye mer.

 

Kafèen har servering i både tørt og vått klima.

 

 

Sykling på landevei eller terreng

Alta er en sykkelby. Det er merkede sykkelløyper i hele byen. Har du landeveissykkel så kan du slå følge med Altaværinger langs R93 sørover mot Tangen bru, og ta av opp Storelvdalen. Ønsker du terrengsykling trenger du ikke dra langt. Lysløypene i Komsa og Bossekop er gode alternativer, men vi anbefaler en tur på stiene langs Altaelva.

 

 

Klatrevegger

Det er to klatrevegger i Alta sentrum. Den ene finnes du i treningshallen på høyskolen, mens den andre er i Nordlysbadet.

 

 

Treningsstudio

Spenst Alta har lokaler i kjelleren på AMFI Alta. Har kan du trene alene eller i grupper med instruktør. Det er to saler for grupper i tillegg til hovedrom med frivekter og treningsmaskiner, en til spinning og en til aerobic, stram opp og diverse.

 

Det er et treningsstudio i samme bygg som Nordlysbadet. Actic har gruppetimer, sal og frivekter. Alt man trenger.

 

 

Alta Bibliotek

I helt nye lokaler har Alta et av Norges fineste bibliotek. Biblioteket ligger i gamle postgården, rett over gågaten fra Parksenteret og har inngang ved kinoen i Kunnskapsparken. Her kan du slappe av med en bok eller surfe på nettet.

 

 

Skitur i byløypa

Tvers gjennom Alta er det laget byløype for skiløpere. Byløypa kobler sammen lysløypene i Bossekop (BUL-løypa), Komsa, Sandfallet, Kaiskuru og Tverrelvdalen. Deler av løypa går i friområder på sentrum samt kortere strekninger langs bilveg.

 

 

Paintball

Nordlys Paintball tilbyr actionfylt lagsport både innendørs om vinteren og på utendørsbane om sommeren. Du får mulighet til å spille under instruksjon fra erfarne paintballspillere. Du kan leie både våpen, klær og beskyttelse.

 

 

 

Utenfor sentrum

 

Alta Museum

I Alta kan du studere helleristninger fra forskjellige tidsperioder, de eldste ble laget for over 6000 år siden. Alta Museum har et ca. 3 km langt gangveisystem som starter ved museet, og knytter feltene sammen. Helleristningsfeltet ligger på UNESCOs Verdensarvsliste.

 

I tillegg til helleristningene så kan du også se andre utstillinger om historien til Alta, med samer, marked i Bossekop, sølvskatter, Bjørn Wirkola og Nordlysobservatoriet som ble tatt i bruk i 1899 på Haldde.

 

 

Telemark, slalom eller snowboard

Alta ski- og alpinsenter ligger 45 minutter fra Alta sentrum i bil. Anlegget har 5 nedfarter og en heis, i tillegg er det en egen barnebakke med egen tauheis. Anlegget ligger med nydelig utsikt til sjøen, har kafè og egen bålplass ved heisene. Det er mulig å leie alt av utstyr.

 

 

Halge eller rifleskyting på Kvenvikmoen

Alta Jeger- og Fiskerforening arrangerer daglige skytinger på Kvenvikmoen. Her kan du trener på lerduer, både vanlig trap, compact sporting og skeet. Som regel starter skytingene klokken 18.00. I tillegg kan du ta oppskyting til storvilt og trene på riflebanen.

 

 

Spill en runde golf

Alta Golf Park ligger på Kvenvikmoen. Anlegget ble åpnet i 2010 og ligger i naturskjønne omgivleser. Det er en 9-hulls bane med 4 ulike utslag på hvert hull slik at det er spennende å gå en 18-hulls runde. Det er også drivingrange og puttingbane. På anlegget er det overnattingsmulighet, restaurant og bar. Gå inn på Alta Golfklubb sine sider for mer informasjon.

 

 

Scootertur eller elvesafari til Alta canyon

Sorrisniva AS tilbyr turer til Alta canyon både sommer og vinter. En av verdens beste lakseelver, Altaelva, ligger i bunnen av Alta canyon, og Sautso er også kjent for kraftverkutbyggingen og opprøret som følge av det. Dette er den vakreste delen av elva, og her kan man skue inn i Nord-Europas største canyon.

 

Andre leverandører av scootersafari:

» Alta motorsenter

» 70 grader nord safari

 

 

Opplevelsesturer på vidda

En halv times kjøring mot Finnmarksvidda fra Alta ligger Gargia Fjellstue. De tilbyr opplevelsesturer på vidda med fiske i vann og elver, både med og uten fluestang. Guidet tur med kano eller kjøring med ATV/firehjuling.

 

 

Alt innhold er opphavsrettig beskyttet © Pål Håkonsen

Foto: Magnus Langli

 

 

 

Vi anbefaler

 

Golfbanen og skytebanen på Kvenvikmoen er begge blant norges beste. Skytebanen har to sportingbaner, og tilbyr både compact og skeet. Dette er plassen for den som liker lerdueskyting.

 

» Gå inn på Alta JFF

 

 

 

En treningsøkt?

 

Spenst ligger i kjelleren på

AMFI. De har frivekter, treningsmaskiner og saler til spinning og aerobic.

 

» Sjekk timeplanen til Spenst