altaby.com © 2010                    

 

 

Kommunikasjon

 

Alta ligger på europavei 6 (E6) og er den første byen du møter i Finnmark når du kommer sørfra, ca. 6 timer fra Tromsø i bil. Riksvei 93 (Rv93) ender i Alta og du følger denne om du kommer gjennom Sverige og Finland.

 

Alta Taxi

Det lokale drosjeselskapet er alltid tilgjengelig. De tilbyr ordinære drosjetjenester, samt minibuss og transport for funksjonshemmede. Ved behov kan du også bestille henger og barnesete. Alta Taxi får deg trygt frem.

 

Telefonnummer 784 35353

 

Buss

Boreal har ansvaret for busstilbudet i Alta og omeng. Her finner du linker til bussruter for lengre og korte turer. Bybussen går fra Alta Museum i Hjemmeluft til Nerskogen.

 

» Bussrute for Langdistanse

» Bybussen

 

 

Flykommunikasjon

Alta har flyplass midt i byen med daglige adkomster og avganger. Du kan benytte både Norwegian, SAS samt Widerøe. Norwegian og SAS har direkteflyvninger fra Gardemoen/Oslo. Turen tar 1 time og 50 minutter. Fra flyplassen tar det ca. 10 minutter med bil til Alta Sentrum hvor flere hoteller ligger. Det er også overnattingsplasser i Bossekop som er 15 minutter fra flyplassen.

 

» Avinor - Alta Lufthavn

 

 

Hurtigruten

Hurtigruta, som vi kaller den, stopper ikke i Alta. Men det er mulig å gå av i Øksfjord eller Hammerfest for så og bruke annet transportmiddel til Alta.

 

Det er planer om å få anløp også i Alta, men tiden får vise om det blir noe av.

 

» Hurtigruten

 

 

 

Alt innhold er opphavsrettig beskyttet © Pål Håkonsen

Foto: Magnus Langli

 

 

Visste du....

 

at flyturen direkte fra Gardemoen til Alta tar kun 1 time og 50 minutter? Når du i tillegg lander midt i byen så er reisen veldig effektiv. Direktefly gir i tillegg lav pris. Planlegg neste langhelg i Alta.

 

» Langhelg i Alta